Szabadtéri fesztiválokon, ahogyan mi is tettük, gyakran osztogatják a sidra mellé (a nyári sidrafesztiválon bollo-t osztogattuk)
Valójában egy kis kenyérdarabka spanyol kolbásszal, azaz chorizo-val megtöltve. Lehetnek egészen aprók is (mint nálunk a fornetti), másik kedvelt formájuk ennél kicsit nagyobb, mondjuk akkora, mint nálunk egy lekvárosbukta. Kívülről egyébként nagyon is hasonló a porcukrot leszámítva. A tésztája sem kifejezetten kenyértészta, nekem sokkal kalácsosabb, lágyabb ízűnek tűnik.
Az íze erősen paprikás, ráadásul, mivel a chorizoval a belsejében,együtt sütik a tésztát és a kolbászt, ezért a zsírja nagyon finoman belesül a tésztába.
A fesztiválokon kívül az összes panaderíában, pékségben könnyen hozzájuthatunk, viszont a szupermarketekben nem árulják.
Egy közeli kisvárosban Ávilesben, még fesztivált is rendeznek neki minden év húsvéthétfőjén.
Ez a videó szavak nélkül mutatja be, hogyan kell elkészíteni őket, ez pedig a recept spanyolul.
A Harapós Hétfő sorozat korábbi részei:
4. Empanada (frissítve, képpel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése