Az almatorta errefelé nagyon népszerű, még az élelmiszerboltokban is lehet kilóra venni előrecsomagolt almatorácskákat, de a kis cukrászdák kirakatai is tele vannak velük.
A világon szerte sokféle almatorta létezik, de errefelé ezzel találkozunk lépten-nyomon. Az itteni olyasmi, mint az almáspite és rétes keveréke. Pasta de hojaldre-ből, azaz leveles tésztából készül (ez azért kicsit más, vastagabb, mint a mi rétestésztánk).
Úgy néz ki, hogy van a levelestészta, arra felkennek egy réteg vaníliapudingot (vagy valamit, ami annak látszik :) ), és a tetejére nagyon vékony almaszeleket helyeznek (amelyet karamellizálnak, néha főznek - bizony mint a kompótot- a tortára kerülésük előtt) .
Nagyon-nagyon finom!
A képek forrása és a recept spanyolul itt található.
Angolul a recept pedig itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése