2012. február 20., hétfő

Harapós hétfő 6. Arroz con leche (azaz tejberizs)

A spanyolok - , legalábbis itt északon- imádják a tejberizst, és ha megkéred őket, hogy ajánljanak neked egy desszertet, ez benne lesz az első háromban, amiből kettőhöz hozzáteszik, hogy de azért a legjobb a tejberizs.
Meg vannak győződve róla, hogy ezt ők találták fel, és sejtelmesen súgva hozzáteszik, hogy szórd meg fahéjjal, úgy finomabb, Mintha senki más nem tudná rajtuk kívül. Az éttermekben a menü mellé gyakran ez jár, a boltokban pedig készen lehet kapni dobozban. Amúgy nem nagyon különbözik a miénktől, de ezt nehéz lenne így kimondani, mivel nálunk is ahány ház, annyiféleképpen készítik.
Nos itt általában kicsit dermedtebb, kevésbé folyósan szervírozzák. Asztúriában gyakran találunk rajta égetett, karamellizált cukrot is.

Recept angolul és spanyolul.

Nincsenek megjegyzések: